Bluefoot Family gedragsontwikkelingsprogramma leiderschapstraject coaching leiderschap organisatieontwikkeling

‘Moet dat ‘Family’ achter jullie bedrijfsnaam?’ Dat was de eerste vraag die wij kregen toen we in 2016 als leiderschapstrainers onze krachten bundelden en samen verder gingen onder de naam Bluefoot Family. Wij zijn dan wel geen echte familie van elkaar, maar om een simpel antwoord te geven: Ja, dat moet!

Eén grote familie

Family is ontstaan vanuit de gedachten dat wij allemaal met elkaar verbonden zijn (waarom we voor Bluefoot hebben gekozen lees je hier). We zijn allen één grote familie. En dan bedoelen we niet dat je met z’n allen in een kringetje rondom het kampvuur zit, elkaars handen vasthoudt en kumbaya zingt.

Nee, voor ons betekent familie het besef dat we het hier op aarde allemaal met elkaar te doen hebben. Met je omgeving, je werkrelaties, je vrienden en je familie. Zittend alleen op de hei, heb je het te doen met de hei. Werkend in de stad, heb je het te doen met de mensen en gebouwen om je heen. Dit en alle vormen daartussenin. Simple as that.

Vreemde vogels

Het neefje van een van ons appte laatst: ‘In mijn familie… als je normaal bent dan ben je geadopteerd’. Wat voor de een normaal is, is voor de ander abnormaal en andersom. Wij geloven dat de kwaliteiten die jou als persoon uniek maken er juist voor zorgen dat we kunnen vliegen. Deze bijzondere talenten van elkaar zien, daarop verbinden we. Verwonderen en waarderen, dat is wat ons drijft. Lang leve de vreemde vogels!

Een wereld van samen

Families zijn er in alle soorten en maten. Onderzoek naar het sociale netwerk van vogels heeft uitgewezen dat vogels zich in contact niet laten beperken door afstand en familiegrenzen. Iedereen is familie en iedereen behoort tot het sociale netwerk, zo blijkt. De enige voorwaarde die gesteld wordt, is de bereidheid tot interactie.

In de (digitale) wereld lijkt leeftijd, uiterlijk en afkomst minder relevant en verbinden we ons op overeenkomstige interesse van onderwerpen en ervaringen. Landgrenzen bestaan niet meer en tijdzones is iets relatiefs geworden. En dat is precies waar wij als Bluefoot Family voor staan: Wij geloven in een wereld van samen. Want uiteindelijk zijn we allemaal familie.