What if I say I will never surrender?

Ik ben geen loper met een uitgesproken hardlooptalent. Maar wel nieuwsgierig naar de runners high. En inwoner van Breda, dus dan moet je toch echt wel een keer de Singelloop hebben gelopen, de gezelligste loop van Nederland. Omdat het bij mij altijd goed werkt om een concreet doel te hebben had ik me ingeschreven voor de 10 kilometer, vier weken voor de wedstrijd. Ik was al enige tijd aan het trainen met behulp van de “Hardlopen met Evi-app.”

Lopen met Evi is leuker dan alleen. Ook onze hond was elke keer door het dolle heen als ie met me mee mocht naar het Mastbos om trainingskilometers te maken. Met de aanmoedigingen van Evi zat ik al snel aan de 5 kilometer, zonder te wandelen. Vooral de aanmoediging; “He Mario, zijt gij in uw vorige leven topsporter geweest!”  gaf me al een beetje vleugels. Een echte runners high was het niet, maar die kon nog komen. Door een blessure aan mijn voet heb ik de voorbereiding een paar keer moeten onderbreken.  In de laatste weken voor de Singelloop kwam ik tot 8 en 9 kilometer, dus dan moet ik de 10K ook kunnen volbrengen dacht ik. Met een streeftijd van 1 uur en 5 minuten, daar kwam ik op uit als ik mijn beste tijd doortrok naar de 10 kilometer.

Rustig beginnen was het devies van mijn beter getrainde en getalenteerde hardloopvrienden. Als je niet meer kunt, kun je ook altijd nog een stukje wandelen. Vol spanning, beetje zenuwachtig zelfs, stond ik aan de start van de Singelloop in mijn NAC shirt. Lopen op gevoel maar wel met muziek, dat werkt goed voor mij. De eerste 7 kilometer gingen voorspoedig en ik lag ver voor op mijn schema. Toen klonk via mijn koptelefoon mijn favoriete nummer van de Foo Fighters, The Pretender. Opgezweept door de geweldige beat haalde ik de ene na de andere loper ik. What if I say I will never surrender!!! Na het nummer mijn koptelefoon afgedaan en genoten van de NAC supporters langs het parcours. NAC is mijn cluppie, die als devies heeft NOAD, Nooit Opgeven, Altijd Doorgaan! Mijn bovenbenen stonden op ontploffen, maar de laatste 3 kilometer ben ik naar de finish gevlogen! Runners high plus, onderweg verder opgezweept door blaasorkesten en het publiek. Na ruim 58 minuten passeerde ik de finishlijn en had ik mijn eerste 10 kilometer volbracht. Intens gelukkig en een vliegervaring rijker.

Mario Huilers