Bluefoot Family gedragsontwikkelingsprogramma leiderschapstraject coaching expert leiderschap

Sta jij open om te ontvangen? In ons werk (en in alle eerlijkheid vaak ook daarbuiten), zijn we in de eerste plaats vaak gericht op het geven aan anderen. Of het nou gaat om het leveren van rapporten, het produceren van producten, het verlenen van service aan klanten: bij alles draait het om geven. We geven de hele dag door.

Geven vs. ontvangen

Afgelopen weekend waren we op een fantastisch trainingsweekend van Alan Seale. Mocht je zijn werk nog niet kennen, nodigen we je van harte uit dit eens op te zoeken. Een van de inzichten die we in de training Operational Excellence weer mochten omarmen is de helende kracht en het excellerende vermogen van ‘het ontvangen’. Vanuit onze conditionering op de beloning of het resultaat zijn we gericht op geven. We geven met het inzetten van onze talenten, competenties, skills & vaardigheden. Maar wat ontstaat er als je de focus verlegt van geven naar ontvangen?

Ruimte creëren

In trainingen als Operational Excellence, maar ook bij veel Leiderschapstrajecten wordt stilgestaan bij jouw talent, de huidige situatie en context en vervolgens gekeken naar de stappen die genomen kunnen worden om efficiënte of effectieve resultaten te behalen. Wat daarmee ontbreekt, is het inzicht en excellerende vermogen van wat ontstaat wanneer je ontvangt. Door werkelijk te ontvangen, creëer je ruimte bij de ander, tussen beide en in de gehele context. Elke bedrijfskundige of econoom weet dat in de ruimte de inzichten liggen die je naar het volgende niveau brengen.

Omarm excellence

Sta vandaag eens stil bij het ontvangen. Bied de ander de mogelijkheid om zijn of haar talenten aan jou te geven. Kies een vraag of probleem dat jou bezighoudt (werk of privé), stap in die context en sta open voor de beweging van de ander naar jou toe. Ontvang. Omarm de excellence. Onderzoek wat zich dan laat zien en wat dit biedt ten opzichte van je initiële vraag.