Samen kom je veel verder

Golf is een sport waarbij je vooral tegen jezelf speelt en samen met anderen lekker in de buitenlucht op de mooiste banen je kilometers maakt. Nog mooier is het, als je met iets dat je leuk vindt, ook nog een mooi doel kunt steunen.  We hoefden er dan ook niet lang over na te denken om een flight te sponsoren voor het jaarlijkse Net4kids golfevent. Met de opbrengst van het golfevent kunnen Indiase straatkinderen onderdak krijgen in het Rainbow Home in Loreto Bowbazar in India en een jaar lang naar school. Zodat ze de kans krijgen op een betere toekomst, want dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Samen met Mike, Carlo en Sanne hebben we een fantastisch resultaat neergezet door maar liefst 4 birdies te slaan en te eindigen op 2 onder par. Een echte teamprestatie. Best knap als je met zijn vieren allemaal een handicap hebt die hier ver, en in mijn geval heel ver, boven zit.

We speelden volgens het Texas Scramble principe. Je speelt steeds verder met de bal die het beste is geslagen. Je maakt daarbij gebruik van de verschillende kwaliteiten die de 4 spelers hebben. De een is wat beter in het afslaan, de andere kan goed putten, slaat de bal feilloos uit de bunker of is een ster in de Chip & Run slag. Door dit principe is het zelfs mij gelukt om een birdieput te maken, voor de eerste keer in mijn golf carrière.

Hoe mooi zou het zijn als iedereen in een team zijn eigen kwaliteiten optimaal kan inzetten en je samen een resultaat kan bereiken dat iedereen afzonderlijk voor onmogelijk houdt. En je als bedrijf ook nog iets betekent voor kinderen die wat minder geluk hebben, alleen maar om het feit dat ze niet in Nederland zijn geboren maar in een land waar ze in een uitzichtloze situatie terecht komen door omstandigheden waar ze zelf niets aan kunnen doen. Geloof je net als wij ook dat bedrijven de wereld een stuk mooier kunnen maken door iets terug te doen voor anderen, kijk dan eens op www.net4kids.org.

Mario Huibers