Bedrijfscultuur verbeteren organisatiecultuur veranderen kansen bedrijf organisatie coaching leiderschap traject

Regelmatig vragen klanten naar hoe wij, vanuit Bluefoot Family, de organisatiecultuur en bedrijfscultuur veranderen. Heeft dat dan wel effect op de mensen en de resultaten? Kun je dat meetbaar maken en maakt werkgeluk nou daadwerkelijk het verschil? Vanuit ons perspectief allemaal fragmentatievraagstukken die de behoefte benadrukken, maar niet direct het antwoord belichten.

Processen en systemen

Organisatiecultuur en bedrijfscultuur verandering vraagstukken gaan in de eerste plaats over het erkennen van het huidige speelveld. De processen en systemen in de huidige context, verhalen die nog onvoldoende belicht worden.

Middels een beproefd systeem hebben we afgelopen jaren bewezen dat juist het belichten van die verhalen inzicht geeft in waar de kansen en potentie in de organisatie ligt. De werkelijke behoefte van de klant en de organisatie is uiteindelijk het succes. Hoe succesvol de verandering is, is meetbaar aan de resultaten op korte en lange termijn. Simple as that!

Kansen in de organisatie

Een organisatie heeft één prominent belang, bestaansrecht. De individuen daarentegen hebben verschillende belangen. In de fragmentatie ligt de afhankelijkheid van deze belangen en haar context. En juist die afhankelijkheid biedt inzicht in de heelheid, in de kansen en de potentie. In drie simpele stappen nemen wij je mee naar de potentie binnen jouw organisatie. Waar liggen kansen tot resultaat en het werkgeluk van uw medewerkers.

De 3 stappen naar heelheid en potentie

1. De fragmentatie erkennen:

  • Beschrijf de doelstellingen
  • Stel jezelf vanuit de doelstellingen de vraag: wat levert dit de organisatie en de mensen op? (Het antwoord omvat altijd EN)

2. De fragmentatie ervaren:

  • Wat het oplevert, wat vraagt dit nog meer?
  • Wat het oplevert, wat vraagt het ons niet?
  • Wat ervaren wij daarbij? 

3. De fragmentatie zien:

  • Wanneer je vanuit elk denkbaar perspectief deze vragen durft te onderzoeken en te bekijken ga je de rode draad erkennen.
  • Aan het eind van die rode draad ligt je antwoord.

Veranderingen in de organisatiecultuur en bedrijfscultuur

Wanneer je deze drie stappen weet te doorlopen, ervaar je ook de afhankelijkheid en ben je in staat om het geheel te zien. Vanuit dit perspectief kunnen de organisatiecultuur en bedrijfscultuur veranderingen inzichtelijk gemaakt worden en effectief worden omgezet naar resultaat. Met ons Bevlogen Programma™ combineren we praktische en toepasbare interventies en wordt het gepresenteerd in relatie tot de business opportunities, waardoor je als organisatie de inzichten ook direct kan omzetten naar resultaat.